Karen Decorte: freelancer projecten in marketing, ERP & IT en duurzaam ondernemen.

Geplaatst door Barbara De Busschere op 2022-02-01

Welkom Karen.

Karen is aan de aan de slag als freelancer bij kmo’s en middelgrote bedrijven die in een groei- of transitiefase zitten. 

Lees meer over de stappen die Karen zette in haar pad als freelancer hieronder. 

 

Wat doe je van activiteit?

Op vandaag ben ik aan de slag als freelancer bij kmo’s en middelgrote bedrijven die in een groei- of transitiefase zitten.  Ik kan ingezet worden in diverse sectoren op diverse afdelingen als projectmanager om deze groei of transitie mee te ondersteunen. Ik ben een directe, resultaatgerichte persoon en kan mij het best vinden in opdrachten waar mijn creatieve drijfveer ten volle wordt benut.

Op vraag van bedrijven supporteer ik hen bij het uitwerken van een marketingplan, voer ik deze van A tot Z uit en leid ik het volledige projectproces in goede banen.

Een creatief concept opzetten, budgetten beheren en alles tot in de puntjes uitwerken, zijn zaken die ik graag tot mijn verantwoordelijkheid neem. Ook het evenementiele neem ik graag tot mijn rekening. Overweeg jij met jouw bedrijf een event te organiseren of een beursdeelname, dan kijk ik samen met jou voor de volledige uitwerking van het creatieve ontwerp, instroom leads tot alle praktische regeling.   

Daarnaast ondersteun ik ook bedrijven op vlak van ERP & IT, waarbij ikzelf vooral de operationele processen in kaart breng. In diezelfde context geef ik binnen het bedrijf ook workshops en coördineer ik implementaties van nieuwe softwarepakketten. Wens je een benchmark voor jullie nieuwe bedrijfssoftware, ook daarin kan ik jullie begeleiden. Je kan mij het ganse proces toevertrouwen van het opstellen van een duidelijk tot uitschrijven van een handleiding en/of procedures. Uiteraard worden medewerkers betrokken in het ganse verhaal.

Ondertussen zet ik ook mijn schouders onder ‘duurzaam ondernemen’. Organisaties zitten vandaag in een hoge transitienood om tegemoet te komen aan nieuwe behoeften van mens en planeet. Duurzaamheid in de volledige waardeketen van elk bedrijf is een must. Ik ben ervan overtuigd dat klanten, medewerkers en volgende generaties hierbij centraal staan. Leiders in transitie moeten kunnen verbinden met het thema duurzaamheid en dit vraagt een stuk verbeeldingskracht. In de diepte moeten zij kunnen nadenken over alle facetten van hun bedrijfsvoering en hoe ze deze kunnen verduurzamen. Ik voel me als een vis in het water als ik organisaties kan helpen zoeken naar deze kracht en die transitie kan vertalen in een integrale aanpak.

Noem mij gerust een generalist of coördinator die multi inzetbaar is binnen elk bedrijf.

 

Welke type freelancer ben jij? 

Ik ben een freelancer die graag projectmatig werk verricht, korte of lange termijn speelt geen rol, zolang er voldoende variatie en verantwoordelijkheid in de taken voorzien is, kan alles.  Als ik bovendien kan meegroeien met het bedrijf geeft dat een extra dimensie.

 

Waarom ben je freelancer geworden - motivatie?

Het ondernemerschap kreeg ikzelf van thuis uit mee. Het is dan ook altijd mijn ambitie geweest om ooit als zelfstandige aan de slag te gaan. Een paar jaar geleden kwam ik in een situatie terecht die mij deed inzien dat de sprong naar ondernemerschap mijn volgende carrièrestap was. Ondertussen ben ikzelf als enorm gegroeid in het ondernemen en geef ik elk dag opnieuw het beste van mezelf voor mijn klanten.

 

Wat was voor jou het moeilijkste bij je opstart als freelancer?

Ontegensprekelijk het vinden van een eerste opdracht. Gelukkig werd ik daarbij geholpen door mijn ondernemende familie. Daarnaast mijn weg vinden in het kluwen van documenten, verplichtingen en financiële aspecten. Daarvoor kon ik dan weer beroep doen op mijn partner, die zelf ook actief is als zelfstandige.

 

Hoe haal je nieuwe opdrachten binnen? 

Ik haal mijn opdrachten vooral uit mijn eigen netwerk en sporadisch via linkedin.  

 

Hoe heb je jouw uurtarief bepaald?

Ik heb een rondvraag gedaan bij andere freelancers en binnen mijn familie.

 

Waar werk je vooral?

Ik ben heel graag tussen de mensen, dus een combinatie tussen onsite en remote is wat ikzelf verkies. Voeling behouden met de klant kan ook het best als je inhouse bij de klant werkt. Het toont ook aan dat je begaan bent met hun business. Een extra reden dus om af en toe langs te gaan.

 

Waar lig je wakker van? 

Zonder meer het financiële aspect, wat als …. Ik denk ook vaak na over mijn eigen business en struikel af en toe over het verschil tussen werknemer en ondernemer. Want als ondernemer moét je niet de 38u werken per week voor jouw klanten of starten om 8u ’s morgens. Neen, je mag ook 1dag per week werken aan jouw eigen business. Dat is ook werken!

 

Omschrijf jezelf in een paar woorden.

Coachend/motivator, innovator, nieuwsgierig, dynamisch, doorzetter, resultaatgericht.

 

Welke quote past bij jou?

YOLO!

 

Zou je nog opnieuw als freelancer beginnen? 

Voor mezelf was de stap naar het ondernemerschap een heel bewuste stap. De ambitie was al geruime tijd aanwezig, het was wachten op het juiste moment. Dus ja, ik heb totaal geen spijt van mijn keuze.

 

Wat is je leukste herinnering of anekdote van je freelance carrière? 

De appreciatie die een klant jou geeft! Bevestiging te krijgen van die klant dat je goed bezig bent of hun project tot een goed einde wist te brengen, of blije gezichten te zien bij het slagen van een project.

 

Welke tips kun je geven aan andere freelancers? Welke boodschap wil je hen meegeven.

Laat je goed omringen door de juiste mensen. Ga op zoek naar gelijkgestemden en om jouw ideeën af te toetsen en om verbondenheid te creëren. Voor de rest ‘go with the flow’, doe wat je wil doen op een heel bewuste manier en durf neen te zeggen!

 

Hoe heb je over go4freelance gehoord?

Tijdje terug had ik via Linkedin contact met Barbara De Busschere. Ik ben de community blijven volgen en zo nam ik recent ook deel aan een netwerkevent. Voor mij dé manier om met andere freelancers in contact te komen en mijn netwerk te laten groeien.

 

Wat is interessant aan go4freelance?

Het coachende aspect, een klankbord hebben binnen de community en de netwerkevents waarop ikzelf al veel heb bijgeleerd. Daarenboven het ontmoeten van gelijkgestemden, zijnde andere freelancers. Het gaat binnen de community niet om kwantiteit maar kwaliteit! Kortom voor mij is Go4Freelance een community waarop ik kan terugvallen als ik even vastloopt.

 

 

Meer informatie: linkedin en website

 

Karen Decorte: freelancer projecten in marketing, ERP & IT en duurzaam ondernemen.
Terug naar boven