Financieel advies

Ik begeleid in Praktijk Practique hulp- en andere solodienstverleners aan de hand van tools, handvatten en coaching hoe ze rust kunnen vinden door financieel bewust hun zaak te runnen zoals dat bij hen past.

  • Zo krijgen ze zicht op hun cijfers.
  • Weten ze aan welke knoppen ze moeten draaien.
  • Ervaren ze meer financiële rust.
  • Houden ze de goesting om bezig te zijn met wat écht belangrijk is.

Waarom ik?

Ik ben opgeleid als boekhouder, heb 7 jaren in een boekhoudkantoor gewerkt en bijna 30 jaar ervaring in de administratie. Cijfers zijn mijn ding, mensen mijn passie.

Hoe het begon?

In 2019 zette ik, na 21 jaar voor hetzelfde bedrijf te hebben gewerkt, de stap naar het voltijds ondernemerschap. Eerst nog als ‘compagnon’ in een klein boekhoudkantoor maar al gauw als echte freelancer.

Ik certificeerde me dat jaar nog als Profit First Professional. Profit First is een leuke en eenvoudige methode om je financiën te managen en het is de rode draad door al mijn begeleidingen. In 2020 sloegen Sonja van Konnektit en ik de handen in elkaar en ontstond het traject ‘de ultieme wegwijzer naar financiële rust’.

Maar al gauw werd me duidelijk dat zelfs al heb je de tools en vaardigheden om met je financiën aan de slag te gaan, je eigen overtuigingen en gedrag toch vaak in de weg zitten om financiële rust te ervaren. Ik certificeerde me in Disk en richt me daarbij specifiek op de financiële stijl van de ondernemer. Inzicht hebben in hoe jij met jouw financiën omgaat en wat daarin belangrijk is voor jou maakt dat je bezig zijn met cijfers en geld minder inspanning vraagt.

Ondertussen begeleid ik verschillende hulpverleners en freelancers bij diverse aspecten van zicht en grip krijgen op hun cijfers en financiën. Ik word gevraagd als bonus in trajecten van anderen, mag ik collega Profit First Professionals inwijden in de verschillende persoonlijkheidsstijlen en werk samen met Go4freelance om freelancers te versterken in hun bedrijf.

Resultaten

En werkt dat dan, die Profit First methode, plannen omzetten in cijfers, weten of je bedrijf financieel gezond is? Eerlijk? Ja! Volmondig ja!

  • Ik heb 38 rekeningen, privé en zakelijk samen, en ik heb nog nooit zoveel overzicht gehad als nu.
  • Met de winstuitkering van mijn bedrijf kon ik mijn dochters trakteren op een reisje naar Rome.
  • Ik betaal mezelf elke maand salaris, ook als ik met verlof geweest ben.
  • Het geld voor de belastingen, de BTW of de sociale bijdragen staat klaar. Daar moet ik nooit over stressen.
  • Ik heb in 1 oogopslag duidelijk hoe ik er financieel voorsta en kan met een gerust hart financiële beslissingen nemen.

En nu?

Het is mijn doel zoveel mogelijk dienstverlenende ondernemers te begeleiden en tools en handvatten te geven om hun bedrijf financieel gezond te kunnen managen. Want ik geloof dat het ieders recht is om je volle potentieel te kunnen leven en dat een bedrijf runnen de beste tool is om dat te doen. Maar dan wel een financieel gezond bedrijf op maat van jouw persoonlijkheid.

Wat mensen over mij zeggen?

S., tuinarchitecte: Hartelijk dank voor jouw ondersteuning Je doet echt wel meer dan helpen zicht krijgen op de cijfers. Je geeft me moed, zelfvertrouwen en energie om door te gaan. Merci!

A., psychotherapeut: De bereidwilligheid en het geduld dat Veerle aan de dag gelegd heeft, is wat mij betreft van een zeer zeldzame soort. Het was hartverwarmend en ik voelde me als klungelende student echt gehoord. Het stimuleerde me om vragen te stellen tot ik het begreep in plaats van halverwege op te geven.

D., Deedee Copy: Het heeft mij echt geholpen om na te denken over waar ik naartoe wil met mijn zaak en hoe ik meer rust in mijn hoofd krijg op het vlak van geld. Ook privé heeft Veerle me tips gegeven over hoe ik met mijn eeuwige getwijfel kan omgaan als het op grotere aankopen aankomt

G., You-Turn: Ik wist niet dat 'cijfermatige' mensen, ook soms 'creatieve meedenkers' waren. Dat heeft me zeer aangenaam verrast. Ik werd zowel inlevend als heel concreet en daadkrachtig geholpen. Een supere combo!

Wil jij ook grip op je financiën en rust in je hoofd?

Stuur me een mail (veerle@praktijkpractique.be) en we plannen een half uurtje online in om te kijken waar ik jou het best bij kan helpen. Volledig vrijblijvend. Allé, hup, je moest al aan het mailen zijn.

Aanbod


Terug naar boven