Welk soort freelancer ben jij?

Geplaatst door Barbara De Busschere op 2022-02-04

Ben je aan de slag als freelancer of overweeg je om de stap te zetten? Iedereen heeft zijn eigen beweegredenen om voor dit statuut te kiezen. Benieuwd welke soorten freelancers we zoal onderscheiden? Je ontdekt het hier.

Freelance als extraatje  

Sommigen hebben een partner die riant verdient en zo in het onderhoud van het hele gezin kan voorzien. Of misschien verdien je zelf voldoende, maar wil je graag een financieel extraatje. Het blijft in beide gevallen fijn om af en toe zelf aan de slag te gaan als freelancer en hiermee extra geld in het laatje te brengen. Deze freelancers hoeven niet per se te werken en kunnen dan ook erg bewust kiezen welke opdrachten ze aannemen.

 

Freelance én loondienst 

Wie in loondienst werkt, mist soms wat afwisseling. Een of twee dagen in de week als freelancer werken, kan dan een goede oplossing zijn om voldoening te halen uit een gevarieerd takenpakket. Zo voel je ook perfect aan of een job als freelancer iets voor jou is. Bevalt het je? Wie weet word je op termijn dan wel fulltime freelancer. Blijkt zo’n statuut toch niets voor jou? Dan zet je makkelijk een stap terug in loondienst.

Een valkuil bij het combineren van een job in loondienst en een job als freelancer, is dat het best pittig is. Klanten verwachten misschien dat je beschikbaar bent op momenten waarop jij moet werken in loondienst, of het wordt moeilijk om het overzicht te bewaren. Denk dus goed na over de mogelijkheden en eventuele problemen die je kan ondervinden vooraleer je deze stap zet.

 

De onafhankelijke freelancer 

Terwijl de één liever voor een baas werkt, is het voor de ander bijzonder moeilijk om in een dergelijke situatie te werken. Voor wie graag zijn eigen baas is en leeft volgens het motto ‘vrijheid, blijheid’, is een statuut als freelancer zeker en vast het overwegen waard.

 

De solo-ondernemer 

Dit soort freelancer leeft voor zijn of haar onderneming en gaat heel actief aan de slag om een netwerk uit te bouwen. Ook marketing en personal branding staan hoog of het prioriteitenlijstje van deze ondernemer. Hij of zij heeft echter geen intentie om ooit personeel aan te nemen. Want wat hij of zij zelf doet … doet die meestal beter.

 

De toekomstige bedrijfsleider 

Deze freelancer ziet zichzelf als een toekomstige bedrijfsleider en zet zich iedere dag in om zijn of haar onderneming snel te laten groeien. Een grote onderneming met personeel in dienst? Laat maar komen!

 

Go4Freelance helpt je op weg 

Welk soort freelancer je ook bent of wil zijn, een degelijke ondersteuning is goud waard. Zit je met vragen over werken als freelancer of ben je op zoek naar leuke events om waardevolle contacten te leggen? Neem dan zeker en vast een kijkje op onze website.

 

Welk soort freelancer ben jij?
Terug naar boven