Waarom je als freelancer beter begint met netwerken

Geplaatst door Barbara De Busschere op 2021-09-27

Je bent een geboren netwerker of je krijgt koud water vrees van het idee met iemand onbekend een gesprek aan te knopen. Wat waren die online netwerkmomenten toch fijn, maar soms wel oppervlakkig. Echte verbinding maak je op een een fysiek netwerkmoment. Waarom zou jij deelnemen?

Netwerken vergroot je zichtbaarheid 

Dit spreekt voor zich, buitenkomen is je zichtbaarheid vergroten. Je ontmoet er bedrijfsleiders, freelancers, ... die je online vaak nooit had ontmoet.


Ontdek nieuwe opportuniteiten

Mogelijks heb je dit al ooit meegemaakt, je raakt nog voor je het beseft aan de praat én er komt een nieuwe opportuniteit je weg uit. Hoe fijn is dat?


Ontmoet gelijkgestemden

Absoluut! Iedereen aanwezig op een netwerkmoment stelt zich open om nieuwe mensen te leren kennen. 


Stap uit je vertrouwde omgeving

Schrijf je in voor een netwerkevent wat je aandacht trok, ook al is het niet per definitie een 100% match, je leert er gegarandeerd nieuwe mensen kennen. En bovenal, soms is één nieuwe connectie genoeg, toch?


Leer nieuwe dingen

De combinatie van een boeiend onderwerp en netwerken leeft. Maar zelfs zonder aanvullend onderwerp is een netwerkmoment al leerrijk. Je krijgt nieuw inzichten, en hoort hoe anderen in hun business handelen. 


Ontmoet nieuwe potentiële klanten

Voor je beseft sta je te praten met een potentiële nieuwe klant of met iemand die je verder in verbinding kan zetten met een toekomstige klant.


Ontvang feedback op bepaalde zaken

Gooi een onderwerp in de groep waar jij op vastloopt, kan een heel directe case zijn. Ontdek hoe je gesprekspartner je verder op weg zet.


Deel ervaring en kennis

Netwerken kan je best als een tweerichtingstraat zien. Zoals jij kennis opdoet door te praten met andere deelnemers, zo deel jij ook je kennis en ervaring met hen.


Verruim je netwerk

Spreekt voor zich, toch? Je gaat naar huis met nieuwe connecties. 


Fysiek werkt beter als remote

Fysiek was goed en heeft zeker voor een 'change' gezorgd in het netwerken maar geef ons maar een combinatie en laat die fysieke momenten maar komen. Events waar we echt die connectie maken, waar we onze gesprekspartner echt aanvoelen. Dat is netwerken puur sang.

 

Ontmoeten we jou binnenkort op één van onze netwerkmomenten?

www.go4freelance.be

Waarom je als freelancer beter begint met netwerken
Terug naar boven