Vind de community die bij jou past

Geplaatst door Barbara De Busschere op 2021-05-31

Met het stijgend aantal freelancers is ook de komst van freelance communities aan een opmars begonnen. Hoe beslis je welke community het best bij jou past?
 
Voor wie door het bos de bomen niet meer ziet, hebben wij alvast een paar tips gebundeld die je op weg helpen.

Bepaal wat je zoekt in een community

Ga je voor het klankbord, wil je meer zichtbaarheid creëren, wil je genieten van gratis tips of richt je jou vooral op binnenhalen van opdrachten?
Jij bepaalt wat voor jou belangrijk is.
 

Is er een gratis aanbod aanwezig

Dit kan heel uiteenlopende zaken omvatten, van gratis lidmaatschap tot gratis opleiding of gratis deelname aan events. Uiteraard zal het gratis aspect gering zijn, maar wie biedt hier een goeie mix aan, waarmee jij verder geholpen wordt?
 

Wie maakt al deel uit van de community

Kijk online rond wie zich al in de community bevindt? Dat kan op vlak van expertise of simpelweg locatie. Niet elke community richt zich op Belgische freelancers, soms werkt de community voorbij de landsgrenzen en soms is de community gericht op lokaal ondernemerschap.
 

Wie heeft de community opgericht

Zoek uit wie de oprichter(ster) is, wie zich mee engageert tot de community, wie als partner toetreedt.
 

Krijg je persoonlijk advies

Test de community. Neem contact op met de community en stel een vraag. Zie of je hiermee geholpen wordt of desgevallend doorverwezen wordt.
 

Is de missie en visie duidelijk

Ga na welke de missie en visie zijn waarvoor de community staat. Zonder kan de community als een kaartenhuisje in elkaar vallen.
 

Kan je opdrachten vinden via de community

Ga na of er online opdrachten te vinden zijn? Ga na hoe je in contact kan komen met opdrachtgevers. Kijk na of er referenties bestaan van opdrachten, freelancers, ...
 

Wordt er gewerkt met partnerships

Zo ja, waar bevinden die partners zich. Zijn die voor jouw business interessant. Welke zijn de voordelen die aangeboden worden?
 

Kan je intekenen voor opleidingen gericht aan freelancers

Kijk na welk aanbod er blijvend aanwezig is binnen de community. Een éénmalige training is van voorbijgaande aard. Zijn er vast momenten waarop je in contact kan komen met coaches, al dan niet gratis, en jij jouw vragen kan stellen?
 
Zie jij een voordeel in de community die je voor ogen had?
 
Schrijf je dan als de bliksem in en wordt een Go4freelancer!
Wij zullen jou alvast met open armen verwelkomen.
 
 
Vind de community die bij jou past
Terug naar boven