Trui Calis: Administratief freelancer

Geplaatst door Barbara De Busschere op 2021-12-04

Welkom Trui!

Lees het verhaal van dit freelance administratief wonder die geen uitdaging uit de weg gaat én ons vertelt waarom zij de stap naar freelance ondernemerschap zette. 

Wat doe je van activiteit?

Ik noem mezelf een administratief wonder, die geen uitdaging uit de weg gaat. Met mijn achtergrond als office manager kan ik heel polyvalent ingezet worden bij klanten. Zo bied ik ondersteuning op vlak van opmaak offertes, mailboxbeheer, controle en opvolging van bestellingen, …. Wil je je boekhoudkundige voorbereiding liever uitbesteden, ook dat kan je mij gerust vragen. Je kan mijn aanbod het best omschrijven als: wat een ondernemer niet zelf wil of kan uitvoeren, neem ik met veel plezier over.

Mijn ideale klanten zijn kmo’s, actief in diverse sectoren, want zo kan ik als ondernemer zelf ook blijven groeien door nieuwe dingen aan de leren.

 

Welke type freelancer ben jij?

Als freelancer ben ik momenteel vooral onsite actief bij mijn klanten. De uiteindelijke bedoeling is om mijn business verder uit te breiden naar een mix tussen onsite en virtueel werken en bovendien een combinatie van diverse klanten, zodat de afwisseling aanwezig blijft.

 

Waarom ben je freelancer geworden?

Bij mijn laatste werkgever ontbrak het mij aan uitdaging. Dat en te weinig afwisseling zorgden ervoor dat ik telkens weer tegen een muur aan botste, dé muur die mij telkens weer mijn verdere loopbaan in vraag liet stellen. Wil ik dit nog? Zet ik de stap naar het ondernemerschap en neem ikzelf de touwtjes in handen? Ga ik mijn eigen carrière pad bewandelen?

Uiteindelijk ben ik in april dit jaar opgestart als freelancer in bijberoep. Al snel kwamen de eerste klanten en was bijberoep niet langer houdbaar. Op vandaag ben ik een trotse fulltime freelancer.  

 

Wat was voor jou het moeilijkste bij je opstart als freelancer?

Zoals voor velen waarschijnlijk: het vinden van mijn eerste klanten. De schrik ook dat het niet zou lukken.

 

Hoe haal je nieuwe opdrachten binnen? 

Door het netwerken of de netwerkwandelingen waaraan ik deelneem. Op die manier kwam ik trouwens in contact met mijn eerste klant. Uiteraard ook via Linkedin. Werken aan mijn zichtbaarheid vergroot de kans dat ik gezien word.

 

Hoe heb je jouw uurtarief bepaald?

Ik ben begonnen met het volgen van een opleiding als administratief freelancer en in die opleiding was een module voorzien die meer duidelijkheid bracht over hoe je nu jouw uurtarief bepaalt. Dat in combinatie met navragen in mijn netwerk bracht me bij mijn huidige tarief.

 

Waar werk je vooral?

Momenteel vooral bij klanten onsite, maar op termijn graag een mix onsite en virutueel.

 

Waar lig je wakker van?

Op vandaag lopen de zaken goed en heb ik weinig last van corona dus zie ik ook niet echt een reden om mij zorgen te maken.

 

Omschrijf jezelf in max 5 woorden.

Flexibel, leergierig, rustig, stressbestendig, soms naïef en als ik nog iets mag toevoegen, een enorme dierenvriend.

 

Welke quote past bij jou?

It ain't what you do, it's the way that you do it

 

Zou je nog opnieuw als freelancer beginnen?

Absoluut! Meer zelfs, met wat ik nu weet, zou ik vroeger de stap gezet hebben. Ik heb na mijn laatste werkgever net wat te lang interim opdrachten uitgevoerd. In deze liep ik terug voortdurend tegen de muur, geen professionele groei, geen uitdaging.

 

Wat is je leukste herinnering of anekdote van je freelance carrière?

De maandelijkse netwerkwandelingen met de honden! Ze zijn zo wat de mascotte geworden van deze wandelingen.

 

Welke tips kun je geven aan andere freelancers? 

Netwerken, naar buiten komen en spreken over wat je doet, is belangrijk. Veel bedrijven zoeken jou maar weten niet dat je bestaat.

 

Hoe heb je over go4freelance gehoord?

Linkedin.

 

Wat is interessant aan go4freelance?

Het is een community voor freelancers die inzet op het persoonlijke en vele tips & tricks deelt, iets wat ik bij andere platformen slechts in beperkte vorm kon terugvinden. Laat ons zeggen dat ik af en toe een ‘aha-moment’ heb bij het zien van de posts.

 

Meer informatie: linkedin en website

Trui Calis: Administratief freelancer
Terug naar boven