Starten als freelancer?

Geplaatst door Lara Van Hyfte op 2021-07-14

Wij willen je zeker niet overtuigen om als freelancer aan de slag te gaan. Eigenlijk raad ik het iedereen ook gewoon af. Maar 'freelancing' is nu éénmaal aan een opwaartse beweging bezig.

Stel je jezelf wel eens de vraag of freelancer worden iets voor jou kan zijn, dan raden wij je toch aan om verder te blijven lezen. 

Carrière vrijheid

Als freelancer bepaal je volledig zelf welke diensten je aanbiedt. Je kan dit dus ook op elk moment bijsturen als je op iets uitgekeken bent of net een bepaalde interesse in iets ontwikkeld hebt. Je hebt bovendien de vrijheid om je te blijven ontwikkelen en bijscholen. Jij bepaalt wat je wanneer doet en bovenal welke richting je uitgaat.

 

Eigen baas

Als freelancer is de relatie tussen je opdrachtgever en jezelf gelijkwaardig. Je werkt samen met en niet voor je opdrachtgever. Dit betekent dat je samen afspreekt hoeveel je verdient, dat jezelf bepaalt waar je werkt en wanneer je werkt. 

 

Geen opdracht = geen loon

Aan elk verhaal zit natuurlijk ook een keerzijde. En dat is hier niet anders. Als freelancer moet jezelf voor je opdrachten zorgen en geen werk betekent geen loon. Je hebt dus uiteraard een grote verantwoordelijkheid. Als er iets fout loopt, dan draag je daar zelf ook de gevolgen van en dit kan wel eens wat stress met zich meebrengen. 

 

Flexibiliteit en afwisseling

Jouw eigen uren kiezen, jouw dag indelen zoals jij die wil. Combineren van functies bij meerdere klanten. Als freelancer kan het allemaal; zolang je natuurlijk handelt in overeenstemming met jouw klant.

 

Kennis delen

Je hebt doorheen de jaren een ellenlange ervaring opgebouwd en wil die nu ook graag delen buiten de organisatie waar je op vandaag actief bent. Wist je dat dit voor veel freelancers dé drijfveer is? Bedrijven verder helpen, kennis delen en begeleiden. Fijn toch?

 

Groei netwerk

Je komt door je keuze om als freelancer te werken met heel veel nieuwe contacten in aanraking. Je neemt deel aan netwerkmomenten. Jouw netwerk groeit gestaag en brengt jou op een dag mogelijks tot bij jouw klanten. 

 

Aan het twijfelen geslagen? Ga na wat voor jou echt belangrijk is in je job; of je dat terugvindt in wat je op vandaag doet. Waarop je jou vastrijdt en bepaal zelf of freelance werken iets voor jou kan zijn of niet.

Zin gekregen om met freelancers in contact te komen? 

Dan nodigen wij jou uit in onze Go4freelance community. Dé freelance community waar zowel beginnende als ervaren freelancers actief zijn. Een community waarin kennis gedeeld wordt en verbinding maken centraal staat.

 

Starten als freelancer?
Terug naar boven