Sharareh Niapour: administratief en financieel freelancer

Geplaatst door Barbara De Busschere op 2022-02-07

Leer Sharareh kennen; ondertussen 3 jaar aan de slag als administratief en financieel freelancer, en die houdt van een uitdaging en afwisseling.

Welkom Sharareh!

Wat doe je van activiteit?

Mijn klanten zijn vooral commerciële bedrijven, kmo’s, vzw en openbare besturen. Het varieert van een internationaal groot bedrijf tot een ziekenhuis of bepaalde opdracht voor een aantal gemeentes in West-Vlaanderen.

Mijn basisopleiding is een master in de gezondheidszorg. Na een aantal jaren begon ik verder studeren in VUB – master in management naast mijn voltijdse werkzaamheden.

Ik heb mijn carrière begonnen als administratief medewerker, stafmedewerker en daarna als adjunct directie bij een aantal nationale- en internationale bedrijven.

Ik ben al ondertussen 3 jaar terug bezig als zelfstandige. Het was een bewuste keuze. Ik ben eerst begonnen als financieel administratieve freelancer bij een advocatenkantoor en bouwbedrijf en bijkomende opdracht voor vaccinatiecentra voor een aantal Stadsdiensten in West-Vlaanderen. De opdrachten zijn dus heel gevarieerd.

De taken die ik doe zijn afwisselend:

  • Administratie incl. CRM beheer en data input
  • Secretariaatsbeheer
  • Coördinatie van teams
  • Overeenkomsten/contracten opstellen
  • Financiële administratie (voorbereiding btw + betalingen+ facturatie en boeken + debiteuren beheer + financiële rapportering /management dashboard,- en allerlei contacten met boekhouders)
  • HR- ondersteuning (personeelszaken, planning van personeel en aanwerving, registratie Dimona, preventie beleid met externe preventie diensten)
  • Contact met sociaal secretariaat (geen payroll).
  • Preventie beleid
  • ...

 

Welke type freelancer ben jij? 

Ik voel me interim manager en freelancer. Ik zoek vooral afwisseling bij de dagelijkse taken. De locatie van de opdrachtgever is belangrijk. Ik ben meestal mobiel tot max afstand van een uur  van mijn woonplaats vooral in West en Oost-Vlaanderen momenteel.

 

Waarom ben je freelancer geworden?

Het ondernemen zit in mijn bloed. Ik kreeg het met de paplepel mee van thuis uit. De vrijheid en autonomie zijn belangrijke voordelen.

Ook de afwisseling, zowel in takenpakket als in het leren kennen van nieuwe mensen zijn pluspunten. Ik wil regelmatig blijven bijleren en dat kan perfect als freelancer.

 

Wat was voor jou het moeilijkste bij je opstart als freelancer?

Toch wel de onzekerheid. Ik heb een financieel plan opgemaakt, en er vaak bij stilgestaan of alles wel goed zou lopen. Maar het werk kwam binnen en bleef binnenkomen. Mijn boekhouder zei me: geen paniek, je bent goed bezig. Dat hielp me in deze tijd.  

Nee zeggen blijft voor mij een valkuil. En je moet blijven prospecteren, connecties zoeken en de juiste beslissingen nemen.

 

Hoe haal je nieuwe opdrachten binnen? 

Mijn opdrachten lopen vooral rechtstreeks. Soms via rekruteringskantoren voor interim management opdrachten.

En via Go4freelance en LinkedIn.

 

Hoe heb je jouw uurtarief bepaald?

Ik maakte een financieel plan op basis van mijn vaste en variabele kosten. Dit is een belangrijke leidraad. De concurrentie hun prijzen bekijk ik ook. Om de 6 maand doe ik een prijsherziening. 

 

Waar werk je vooral? 

80% bij klanten en de rest van thuis.

 

Waar lig je wakker van? 

Een paar maanden terug had ik wat zorgen hoe de werkopdrachten in te vullen. Maar ik bleef volhouden en vasthouden aan mijn huidige werkwijze en finaal kwam het toch goed.

 

Omschrijf jezelf in max 5 woorden.

Analytisch, gedreven, leergierig, doelgericht, communicatief en proactief.

 

Welke quote past bij jou?

Never give up!

 

Zou je nog opnieuw als freelancer beginnen? 

Ja, en kan het iedereen ook heel hard aan! Gewoon doen, springen en ondernemer worden. Beste keuze die ik kon maken.

 

Wat is je leukste herinnering of anekdote van je freelance carrière? 

Als een tijdelijke opdracht beëindigd is toch nog contact blijven houden met de mensen waar je mee samenwerkte.

Ook al ben je tijdelijk, ze vergeten je niet. En vooral ook de appreciatie die je krijgt.

 

Welke tips kun je geven aan andere freelancers? 

Denk goed na wat je gaat doen! Doe iets wat je graag doet. En hou het resultaat voor ogen. Indien het niet lukt, bijsturen onderweg. Goeie keuze maken is vanaf het begin goeie resultaten boeken.

 

Hoe heb je over go4freelance gehoord?

Ik heb kennisgemaakt met Barbara via Linkedin en ben zo met Go4freelance in gesprek gegaan. Er was direct een klik en ik ben haar blijven volgen. Ondertussen maak ik zelf reclame voor het netwerk.

 

Wat is interessant aan go4freelance?

We zijn als freelancer gepassioneerd door onze kennis en ervaring. Aansluiten bij een groep die doelgericht beweegt, is een meerwaarde en geeft een zekerheidsgevoel.

 

Meer informatie: linkedin

Sharareh Niapour: administratief en financieel freelancer
Terug naar boven