Peter Dick: zaakvoerder van DynamICK legt focus op changemanagement en businesstransformatie

Geplaatst door op 2022-05-06

Peter legt de focus van zijn business op changemanagement en dit rekening houdend met het menselijke aspect. De medewerkers zijn het kapitaal van elke onderneming, hen meekrijgen in het verhaal en op die manier impact creëren is waar het finaal om gaat.

Wat doe je van activiteit?

De hoofdactiviteit van DynamICK is changemanagement en businesstransformatie. Dit houdt in dat we bedrijven en organisaties ondersteunen bij kleine en grote veranderingsprocessen. Onze sterkte is dat we altijd vertrekken vanuit een mensgerichte aanpak en de organisatie met een holistische helicopterview onder de loep nemen. Ook crisismanagement en reorganisaties vallen binnen deze scope.

Met de spin-off ‘Fusies en Overnames’ focussen we ons op het ultieme veranderingstraject, namelijk het samenvoegen van 2 verschillende organisaties tot een ééngemaakte ambitieuze, efficiënte en mensgerichte organisatie.

Bijkomend willen we kmo’s, start-ups en scale-ups ondersteunen in hun groei door hun professionele ondersteuning te bieden. Een kmo heeft geen fulltime CFO, CHRO, … nodig, maar dergelijke ondersteuning op parttime basis is voor hen een echte meerwaarde.

Tot slot droom ik ervan de archaïsche wijze waarop sommige bedrijven nog steeds met medewerkers omgaan om te turnen in een duurzaam (HR-)beleid dat medewerkers echt centraal stelt. Het financiële resultaat is uiteindelijk slechts de ultieme KPI of de mayonaise pakt.

Verandering of beter gezegd verbetering is de rode draad doorheen mijn carrière. Organisaties doen groeien daar krijg ik energie van.

Daarnaast wil ik ook maatschappelijke impact hebben. Daarom ben ik in volle coronacrisis gestart met Pa&Ma, wat staat voor ‘Persoonlijke assistentie en Mensgericht advies’. We adviseren, ondersteunen en ontzorgen ouderen van praktische en huishoudelijke beslommeringen. Hierdoor kunnen ze in alle gemoedsrust langer zelfstandig thuis blijven wonen en genieten van meer qualitytime met kinderen en kleinkinderen.

Met DynamICK zijn wij actief in alle sectoren die nood hebben aan ondersteuning van proces optimalisatie tot ERP implementaties, het ontwerpen van jouw eigen PowerBI app, benchmarken van systemen of opleiding voorzien voor jouw medewerkers. Alles om jouw onderneming efficiënter en finaal te laten groeien.

 

Welke type freelancer ben jij? 

Het is mijn doelstelling organisaties en bedrijven op een professionele wijze te adviseren en te ondersteunen. Dit kan zijn als expert, consultant of interimmanager. Het label dat men daar op plakt, boeit mij niet. De inhoud van de opdracht is voor mij primordiaal.

 

Waarom ben je freelancer geworden?

Je neemt zelf je carrière in handen. Ik ben iemand die graag uit mijn comfortzone treed. Zo leer ik bij en groei ik als mens en ondernemer. De variatie aan opdrachten in diverse domeinen en verschillende sectoren en organisatietypes zorgt ervoor dat ik constant wordt uitgedaagd en kan bijleren. Daarnaast geeft het mij voldoening mijn kennis te kunnen delen en door te geven aan anderen.

 

Wat was voor jou het moeilijkste bij je opstart als freelancer?

Toen ik een 10-tal jaar geleden startte was netwerken enkel voorbehouden voor commerciële medewerkers. Als financieel verantwoordelijke lag mijn focus vooral op binnendienst waardoor een echt netwerk uitbouwen dus de allereerste uitdaging was én dat in volle economische crisis.

Op vandaag vind ik het bovendien nog altijd moeilijk om mezelf te verkopen.

 

Hoe haal je nieuwe opdrachten binnen? 

Ik heb 1 opdracht binnen gehaald via een kantoor. Alle andere klanten hebben mijzelf gecontacteerd. Netwerken doe ik ondertussen graag en veel. Het is voor mij bouwen aan een LT-relatie. Uiteraard speelt social media voor mijn business ook een belangrijke rol.

 

Hoe heb je jouw uurtarief bepaald?

Als ervaren professional met een stevige financiële achtergrond ken ik de gangbare tarieven. Mijn tarief (dag of uur) wordt bepaald door de aard en duurtijd van de opdracht. Er is wel een minimum waar ik niet onder ga. Mijn ervaring vertaalt zich in mijn tarief.

 

Waar werk je vooral?

Ik werk vooral thuis of op kantoor van de opdrachtgever. Momenteel lukt dit prima.

 

Waar lig je wakker van? 

Het moeilijkste is en blijft opdrachten binnen halen. Werken, prospecteren, netwerken, … Maw, werken aan je eigen business, terwijl je werkt voor je klanten. Het is altijd niet evident om dit te combineren.

Daarnaast mis ik af en toe een klankbord om zaken af te toetsen. Neem ik wel de juiste beslissing? Adviezen voor klanten vormen nooit een probleem, maar voor jezelf de juiste beslissing nemen, is niet altijd evident.

 

Omschrijf jezelf in een paar woorden.

Visionair/strateeg, mensgericht, positief, open-minded, vernieuwer, straight-forward, no-nonsense, pragmatisch, hands-on én bovenal persoonlijke aanpak.

 

Welke quote past bij jou?

Optimism is a moral duty.

 

Zou je nog opnieuw als freelancer beginnen? 

Ja, zeker en vast en waarschijnlijk veel vroeger.

 

Wat is je leukste herinnering of anekdote van je freelance carrière? 

Ik heb in mijn carrière altijd getracht mensen te stimuleren op basis van hun talenten, die ze soms zelf niet kenden. Daardoor ontdekten ze nieuwe opportuniteiten. Het is enorm fijn als verschillende van deze ex-collega’s en ex-medewerkers van klanten je nog steeds contacteren voor een babbel, een koffie, een lucnh en je van nabij volgen op social media. Het geeft aan dat je voor hen of voor hun loopbaan iets kon betekenen. Happy me!!

 

Welke tips kun je geven aan andere freelancers? 

Geloof in jezelf. Kies voor (werk)geluk, voor opdrachten waar je energie van krijgt. En laat het financiële niet de bovenhand nemen.

 

Hoe heb je over go4freelance gehoord?

Via LinkedIn volg ik al enige tijd wat er leeft binnen de freelance sector. Ik ben de bedrijfspagina beginnen volgen kwam in contact met Barbara en nam recent ook deel aan een netwerkmoment in Gent.

 

Wat is interessant aan go4freelance?

Ik geloof niet in online platformen, maar wel in persoonlijke eco-systemen en communities waar freelancers elkaar helpen en versterken met het motto ‘gunnen en geven’. Dit vind ik terug bij Go4freelance. Je vindt er een klankbord én je bent zelf klankbord naar collega freelancers.

 

Meer informatie: linkedin en website

Peter Dick: zaakvoerder van DynamICK legt focus op changemanagement en businesstransformatie
Terug naar boven