Katrien Moyaert: veelzijdig freelancer met een breed aanbod

Geplaatst door Barbara De Busschere op 2022-02-10

Leer Katrien kennen: een veelzijdige sidekick die haar brede kennis inzet bij haar klanten als freelancer.

Haar ideale klant kan een kleine onderneming zijn die haar generalistisch inzet of een grotere onderneming waar ze werkt op een specifieke taak of project.

Welkom Katrien!

Wat doe je van activiteit?

Wat ik doe en voor welke klant is divers met veel afwisseling. Door mijn ervaring en achtergrond kan ik mijn kennis heel breed inzetten bij mijn klanten. 

Een glimp uit mijn veelzijdig aanbod:

 • Administratieve ondersteuning:
  • Facturen verwerken
  • Budget- & subsidiebeheer
  • Onboardingdag of jobdag organiseren
  • Handleidingen uitschrijven
  • Presentaties opmaken
  • Commerciële binnendienst ondersteunen
 • HR learning & development:

Op vandaag ondersteun ik ondernemingen die willen inzetten op

 • Trainingen voor hun medewerkers
 • Opleidingen organiseren
 • Partners zoeken die opleidingen kunnen geven
 • Uitwerken en implementatie van LMS (SuccesFactors)
 • E-learnings opzetten

Ook medewerkers coachen en begeleiden bij hun opstart hoort hierbij.

 • Projecten coördineren:

Een mooi voorbeeld hier is een verhuisproject wat ik even terug realiseerde. Alles gekoppeld aan de verhuis in goede banen leiden incl. alle praktische beslommeringen (partners zoeken voor de verhuis, sleuteloverdracht, aansluitingen, …)

Ook voor het organiseren van evenementen kan je bij mij terecht. Zo heb ik ervaring met het organiseren van o.a. concerten, benefietmaaltijden en als road manager. Je kan dat laatste ook zien als ad hoc problem solver.

 • Diverse:
  • Video’s bewerken bv. croppen, personen elegant uit beeld halen, bepaalde gesproken tekst eruit knippen, …
  • Website: controle van doorverwijzingen/links, QR codes verifiëren, downloads controleren, up-to-date houden, …
  • Social media voorbereiden
  • Nakijken, aanpassen en opmaak drukwerk & teksten
  • Benchmarken van leveranciers of externe partners
  • Een frisse blik werpen op het geheel als klankbord en ideeënfontein

 

Welke type freelancer ben jij? 

Ik doe bij voorkeur projectmatig werk. De zaken afwerken en daarna duiken in iets nieuw, vaak iets totaal anders. Op die manier blijf ik steeds bijleren en groeien. Remote en virtueel kunnen werken is voor mij heel belangrijk.

 

Waarom ben je freelancer geworden - motivatie?

Vooral omwille van de afwisseling en keuzevrijheid. Ik wou mijn eigen job gaan creëren omdat ik nergens echt mijn gading vond die mijn leerhonger kon stillen en waar ik mijn veelzijdigheid ten volle kon inzetten.

 

Wat was voor jou het moeilijkste bij je opstart als freelancer?

Het durven naar buiten komen en mijn aanbod in de wereld zetten. Dit blijft een werkpunt. Ook hulp durven vragen en aanvaarden.

Ik heb een prestarttraject gevolgd bij Starterslabo, om onder de veilige vleugels van de organisatie van start te gaan. Het is nu pas, sinds mijn opstart in hoofdberoep in januari 2022, dat ik écht het gevoel heb dat ik start als ondernemer.

 

Hoe haal je nieuwe opdrachten binnen?

Vooral via mijn eigen netwerk en af en toe via een outsourcingkantoor.

 

Hoe heb je jouw uurtarief bepaald?

Door een boeiend webinar te volgen van Strever via Start&Go. Daarna heb ik een kostenanalyse en verdienmodel opgezet en op basis daarvan mijn tarief bepaald.

 

Waar werk je vooral?

Voornamelijk remote en sporadisch bij klanten.

 

Waar lig je wakker van? 

 Vooral nu bij mijn opstart de onzekerheid voor het vinden van opdrachten.

Toch blijf ik er van overtuigd dat het goedkomt en dat dit de beste beslissing ooit was!

 

Omschrijf jezelf.

Ik ben pragmatisch, weet van aanpakken en ben daadkrachtig. Kennisspons en foutenspeurneus zijn 2 talenten die mij typeren. Ik ben veelzijdig inzetbaar, multipassionate en denk graag out of the box. Je mag van mij open communicatie verwachten, leergierigheid en het talent van new freak. M.a.w. mij snel en graag verdiepen in nieuwe dingen.

 

Welke quote past bij jou?

Alles is uitvogelbaar! Naar het boek ‘everything is figureoutable’ van Marie Forleo.

Ik denk in praktische en duurzame oplossingen!

 

Zou je nog opnieuw als freelancer beginnen?

Ja! Want anders zou ik terug in een vast stramien terechtkomen. Nu kan ik zelf opdrachten aannemen die mij boeien en doen groeien. Ik kan ook zelf bepalen waar en wanneer ik werk, zonder deadlines van klanten uit het oog te verliezen

 

Wat is je leukste herinnering of anekdote van je freelance carrière?.

Door het inzetten van mijn foutenspeurneus contacteerde ik iemand om te melden dat een aantal zaken niet helemaal goed werkten op de website. Zo raakten we aan de praat. Ze vertelde me dat ze met een VA (virtual assistant) zou gaan samenwerken. Dit zou een van de eerste opdrachten zijn, alles nakijken qua links en dergelijke. Ik wérd die VA!

 

Welke tips kun je geven aan andere freelancers?

Start before you’re ready! Niet alles hoeft al perfect te zijn als je opstart.

Durf groeien terwijl je je weg baant.

 

Hoe heb je over go4freelance gehoord?

Via LinkedIn. Ik volgde de community al een hele tijd. Het was voor mezelf toen nog niet duidelijk wat ik zou doen. Gezien mijn achtergrond als loopbaan- en life coach dacht ik in de richting van een coachpraktijk rond veelzijdigheid. Nu de stap naar freelance ondernemerschap was gezet, ben ik ook lid geworden van de community.

 

Wat is interessant aan go4freelance?

Barbara, als bruggenbouwer en klankbord! Een crème van een madam smile.

 

 

Meer informatie: linkedin en website

Katrien Moyaert: veelzijdig freelancer met een breed aanbod
Terug naar boven