Inge Collet: werkt op projectbasis in de vorm van consulting en advies

Geplaatst door Barbara De Busschere op 2022-02-14

Vandaag zetten we Inge Collet in de kijker.

"De naam van mijn bedrijf is FLOWWW. Door mijn werk en het SAMENwerken kom ik in een flow van energie, een drive waardoor ik kan blijven gaan. En die flow op gang brengen bij mijn klanten… dat is waarvoor ik het doe."

Welkom Inge!

Wat doe je van activiteit?

SAMENwerken met leiders van snelgroeiende KMOs die pro-actief willen bouwen aan hun bedrijf. Op basis van een organisatiescan bezorg ik ondernemers een realistisch plan dat hun mensen en dagelijkse werking op één lijn brengt met de bedrijfsdoelstellingen. Dankzij mijn brede expertise en pragmatische, open aanpak, breng ik efficiëntie, structuur en vooral de rust die nodig is om klaar te zijn voor de volgende groeispurt.

Wat interesseert me? Elke kmo waar geschakeld en gegroeid wordt. Bijvoorbeeld exponentiële omzet en dus personeelsgroei, het begeleiden van een generatiewissel, overnames of fusie van en binnen bedrijven, ….

Ik bekijk de projecten vanuit het strategische oogpunt maar graaf ook dieper in de organisatie. Wie zijn de mensen achter de rollen, hoe wordt het operationele aangepakt én hoe combineer je optimaal het menselijke en zakelijke aspect.

 

Welke type freelancer ben jij?

Ik werk als zelfstandige op projectbasis in de vorm van consulting en advies. Als consultant is het mijn taak om mee te denken met de klant, al mijn expertise in te zetten en hen in alle openheid te begeleiden en adviseren.

 

Waarom ben je freelancer geworden?

Al als kind beeldde ik mij in dat ik bedrijfsleiders zou helpen als “sterke vrouw in de achtergrond”. Als freelancer heb ik de kans om dit voor zo veel mogelijk onder hen ook effectief te zijn. Ik ben nieuwsgierig naar wat hen drijft, waar ze mee bezig zijn en wat zij nodig hebben. Ik deel mijn kennis, ben er als klankbord en denk mee na over alle mogelijke groeipistes voor hun bedrijf. Het doet me veel plezier om in gesprek te gaan en op zoek te gaan naar ieders drijfveren en talenten. Het is fantastisch om ervoor te kunnen zorgen dat bedrijfsdoelen en persoonlijke doelen samenkomen in een organisatie die succesvol is en energie geeft aan éénieder die er werkt.

 

Wat was voor jou het moeilijkste bij je opstart als freelancer?

Vooral het leren en durven zeggen wat ik doe. In contact komen met mijn doelgroep. Klanten komen niet vanzelf, ik voelde me daar lang oncomfortabel bij. Maar het is noodzakelijk voor je business. Dat besef ik nu echt goed.

 

Hoe haal je nieuwe opdrachten binnen? 

Louter en alleen door het netwerken, zo ben ik ook voortdurend van de éne naar de ander klant gerold.

 

Hoe heb je jouw uurtarief bepaald? 

Als consultant werk ik vanuit een resultaatverbintenis en bepaal ik dan ook op die manier mijn tarief voor het ganse traject. Rekening houdend met een voorop bepaalde geïnvesteerde tijd, opstellen analyse en plan van aanpak en prioriteiten. Voor grote consulting projecten kan ook gewerkt worden met deeltrajecten, zodoende werken we stapsgewijs én op het tempo van het bedrijf.

Voor projecten gerelateerd aan Soft HR zoals leadership coaching, werk ik met een vastgelegd uurtarief.

 

Waar werk je vooral?

Combinatie van onsite & remote.

 

Waar lig je wakker van? 

De balans behouden tussen voldoende opdrachten zoeken & uitvoeren en de flexibiliteit inbouwen om er te zijn voor mijn gezin.

 

Omschrijf jezelf in een paar woorden.

Flexibel, leergierig, gestructureerd, planmatig, pragmatisch, to the point, respectvol, analytisch, oplossingsgericht.

 

Welke quote past bij jou?

Let’s do this together! 

 

Zou je nog opnieuw als freelancer beginnen?

Ja absoluut!

 

Wat is je leukste herinnering of anekdote van je freelance carrière?

Een gepersonaliseerd kaartje van een klant krijgen met erop dank voor de toegevoegde waarde die ik geboden heb. Dat is voor mij een enorme vorm van appreciatie.

 

Welke tips kun je geven aan andere freelancers? 

Mensen proactief benaderen, de zaak vastpakken, durven doen. In jezelf geloven, wees trots op jezelf en probeer zo andere ondernemers bij te staan om hun doelen te bereiken.

 

Hoe heb je over go4freelance gehoord?

Berichten gelezen via Linkedin en bij Nadine De Geyter terechtgekomen, die mij op haar beurt met Go4freelance in contact bracht.  

 

Wat is interessant aan go4freelance?

Het contact met Barbara als sparring partner. Het netwerk en kennis delen!

 

Meer informatie: Linkedin en website

Inge Collet: werkt op projectbasis in de vorm van consulting en advies
Terug naar boven