De meerwaarde van freelance

Geplaatst door Barbara De Busschere op 2021-04-19

Een goeie ondersteuning is voor elk bedrijf, klein of groot, van cruciaal belang. Maar wat doe je bij het plots wegvallen van een schakelfiguur, of een tijdelijke toename van het werk of een specifiek project waarvoor je extra kennis kan gebruiken? In deze blog neem ik de voordelen voor het inzetten op freelance werk verder onder de loep.
 
Korte inwerkperiode
 
Als freelancer zijn we erop getraind om ons snel aan te passen in een nieuwe omgeving. Onze ervaring is doorheen de jaren enorm gegroeid wat maakt dat er van een echte inwerkperiode geen sprake meer is. Soms volstaan een minimaal aantal uren om inzetbaar te zijn.
 
Ruime ervaring
 
Een freelancer heeft vaak voor hij/zij de stap zet al een mooie loopbaan achter zich in de private sector. Bovendien zijn freelancers vaak actief bij meerdere bedrijven op hetzelfde moment. Alle ervaring uit het verleden in combinatie met elke nieuwe omgeving nu, maakt dat freelancers over een heel generalistische kennis beschikken. Met het inschakelen van een freelancer integreer je kennis die vaak nog niet aanwezig is in het bedrijf.
 
Breed netwerk
 
Iedereen kent het moment waarop hij/zij extra advies kan gebruiken. Als freelancer beschikken wij over een ruim netwerk waarmee verbinding gemaakt wordt indien je als bedrijf ergens zou op vastlopen wat niet binnen onze eigen ervaring valt.
 
Flexibel
 
Mogelijks één van de belangrijkste kenmerken waarom je zou inzetten op freelance ondersteuning. Je hoeft een freelancer niet full-time in te schakelen. Ook niet parttime. Je schakelt ons in wanneer dit echt nodig blijkt te zijn. Daar stopt het bovendien niet. Als freelancer zijn we niet gebonden aan vaste uren en staan we onze klanten bij wanneer nodig.
 
Snel inzetbaar
 
Nog een absolute meerwaarde. Een freelancer organiseert zijn/haar eigen agenda. Zijn er deadlines te halen dan kan deze uiteraard niet gewijzigd worden, maar vaak kan je door een freelancer als snel geholpen worden met de eerste dringende zaken. Omgekeerde is uiteraard ook geldig. En zeker in deze bijzondere tijden, je kan een freelancer ook minder uren laten presteren, indien workload tijdelijk afneemt.
 
Oplossingsgericht
 
Een belangrijke sterkte van een freelancer is het meedenken. Een probleem definiëren en oplossen. Ok, niet alle opdrachten vereisen pro-actief handelen maar indien het bedrijf hier van ons verlangt dat we pro-actief gaan meedenken dan kunnen wij dat als de besten.
 
Voorafbepaalde kostprijs
 
Bij freelancers geen verdoken kosten, maar een duidelijk schriftelijk gecommuniceerd uur- of dagtarief. Als je weet hoeveel uren/dagen je jouw freelancer op maandelijkse basis inzet, dan heb je per direct een duidelijk zicht op de kost. Die je uiteindelijk nog kan inbrengen als kost.
 
Lage opstartkost
 
Als bedrijf verwacht je van jouw freelancer dat er op kantoor of thuis gewerkt wordt. De opstartkost blijft in beide gevallen laag. Bij thuiswerk hoef je uiteraard niet te voorzien in ruimte noch in kantoorbenodigdheden. En om het even waar de freelancer werkt, administratieve verplichtingen noch sociale lasten & extra verloning (eindejaars-en verlofpremie) zijn er niet.
 
Zelfstandig werken
 
De grote zelfstandigheid is bij ons freelancer zeker een extra troef. Geen onnodige meetings, geen voortdurende mailtjes. Een freelancer is getraind om met een beperkt aantal instructies de opdracht aan te vatten. Bovendien haal je met een freelancer een echte ondernemer in huis; alleen het beste is goed genoeg.
 
Een samenwerking met een freelancer is vaak niet het eerste waar je als bedrijf aan denkt. Maar kan wel duidelijke voordelen bieden. Denk in opbrengsten en niet alleen in kosten, en laat je business groeien!
De meerwaarde van freelance
Terug naar boven