Cynthia De Jonghe: gedreven freelancer/interim-manager voor snelgroeiende bedrijven

Geplaatst door Barbara De Busschere op 2022-04-13

Cynthia is gedreven in alles wat ze doet. Ze is niet verlegen om haar handen uit de mouwen te steken en verschillende petjes op te zetten. Verandering en verbetering aanbrengen in organisaties is wat Cynthia energie geeft, telkens weer.

Welke activiteit oefen je uit?

Doorheen mijn carrière was er één rode draad; polyvalent inzetbaar, zorgen voor ondersteuning en coördinatie, constant in beweging en bijleren. Doorgegroeid vanuit een uitvoerende management assistant positie, HR support, office manager tot finaal facility manager waarbij change management een heel belangrijke factor speelde. Altijd maar ‘mee’groeien met het bedrijf en ingezet worden in schakelposities die net voor hun groei van cruciaal belang waren.

Bijna 10 jaar terug ben ik mijn passie voor kaas gevolgd, door het intekenen op een opleiding tot kaasmeester. Zelfstudie, neus voor gastronomie en gedrevenheid maakten dat ik mezelf op vandaag volwaardig en ervaren Kaasmeester mag noemen.

Alsof dat niet genoeg was, zette ik begin 2019, in volle corona tijd, de stap naar ondernemerschap.

Waarvoor kan je vandaag bij mij terecht?

 • Organiseren van events
 • Management assistant
 • Office Manager
 • Change management
 • Project management
 • Algemene HR-taken, behalve payroll
 • Facility manager
 • Marketing: conceptueel meedenken over branding

En dit binnen uiteenlopende sectoren.

Mij inzetten als kaasmeester kan uiteraard ook en dit voor:

 • Geven van workshops, degustaties, kaaspairing
 • Organiseren van trainingen, beurzen
 • Keynote speaker
 • Copywriting
 • Optimalisatie assortiment

 

Welke type freelancer ben jij? (interim mngr, freelancer)

Ik wil een goed evenwicht vinden tussen freelancer en interim manager in snelgroeiende bedrijven. Bedrijven waar er een verandering op til is en waar ik met mijn ervaring in kan bijdragen.

 

Waarom ben je freelancer geworden - motivatie?

Ik had nood aan meer afwisseling en uitdaging. Van routine gaat mijn haar recht staan en van vastroesten verlies ik energie. Ik verdiep me graag in nieuwe dingen, dat geeft me energie.

 

Wat was voor jou het moeilijkste bij je opstart als freelancer?

Doordat ik bij de opstart meteen een opdracht had, ervaarde ik niet echt veel moeilijkheden. Wanneer die dan beëindigd was, begon het pas echt allemaal.

 

Hoe haal je nieuwe opdrachten binnen?

Vooral door te netwerken en via connecties in de recruiting-wereld.

 

Hoe heb je jouw uurtarief bepaald?

Het is niet makkelijk om een correct tarief te bepalen. Veel hangt af van het type opdracht.

 

Waar werk je vooral?

Sociaal contact is voor mij heel belangrijk. Ik zet graag mijn voelsprieten uit om voeling te houden met wat er op de werkvloer leeft en gebeurt. Een gezonde combinatie van thuis, kantoor en op locatie voor de klant is voor mij ideaal.

 

Waar lig je wakker van? 

Ik tob wel eens over ‘what if’. Maar ik ben heel positief ingesteld en blijf in het piekeren niet lang hangen. Een probleem aanpakken als het zich voordoet, is voor mij de beste manier.

 

Omschrijf jezelf in een paar woorden

Ik ben heel spontaan, gedreven en ambitieus. Ik sta vol passie in het leven en ben heel nieuwsgierig naar nieuwe dingen. Een echte doorzetter met sterke communicatieve skills. Dynamisch en empathisch. Ik ben een echte motivator om mensen in gang te krijgen.

 

Welke quote past bij jou?

No matter how you feel, get up, dress up, show up en never give up.

 

Zou je nog opnieuw als freelancer beginnen?

Ja! En veel vroeger!

Ik zat een paar jaar vast in de spreekwoordelijke ‘gouden kooi’ voor ik tot dat besef kwam maar dit proces is vermoedelijk ook noodzakelijk om tot dit inzicht te komen.  En ik ben er onmiddellijk volledig voor gegaan.

 

Wat is je leukste herinnering of anekdote van je freelance carrière?

Na een opleiding kwam er ooit eens iemand naar mij toe om me te feliciteren en een selfie te vragen met mij. Het besef dat ik die mensen door kennisdeling veel had bijgebracht gedurende mijn presentatie, ontroerde mij.

 

Welke boodschap wil je meegeven aan andere freelancers?

Durven & doen!

Het is belangrijk om je energie te steken in je dromen in plaats van in je angsten. Ervoor gaan!

 

Hoe heb je over go4freelance gehoord?

Ik ben geconnecteerd met Annelies Meersseman die regelmatig zaken van Go4freelance liked. Op die manier zelf Go4freelance beginnen volgen en finaal dus ingetekend.

 

Wat is interessant aan go4freelance?

Voornamelijk het coachen en het klankbord. Ervaren en horen dat anderen ook met dezelfde struggle zitten.

Een stukje houvast om op terug te vallen. Het is niet altijd evident om in je eigen omgeving een sparringpartner te vinden, laat staan iemand om mee te brainstormen. De insteek van iemand anders is belangrijk om het juiste pad te volgen of verder te kunnen.

 

Meer informatie: linkedin

Cynthia De Jonghe: gedreven freelancer/interim-manager voor snelgroeiende bedrijven
Terug naar boven