Coworking: dé voordelen

Geplaatst door Barbara De Busschere op 2021-05-06

Ben je als freelancer aan de slag en raak je uitgekeken op jouw eigen muren ?
Heeft jouw bedrijf een uitvalsbasis nodig om de werknemers tijd te laten besparen?
Ben je net jouw eigen bedrijf gestart en zijn jouw middelen nog beperkt ?
 
Dan is coworking dé oplossing!
Moderne werkplek
 
Een flexibele werkplek, een vast coworking bureau, een gemeenschappelijke vergaderzalen, cosy brainstormplek, een buitenruimte, een uitgeruste keuken, een parking én facilitaire ondersteuning; alles is aanwezig om professioneel uit te pakken.
 
 
Vaste kostprijs en grote flexibiliteit
 
Een coworking kantoor of een all-in kantoor heeft een lagere kost dan het huren van jouw eigen kantoor met alle vergaderinfrastructuur. Met coworking ben je vaak niet gebonden aan aan een lange-termijn contract, meer nog er zijn soms ook heel flexibele tarieven om jouw kostprijs nog te drukken, denk maar aan een beurtenkaart of prijzen per halve dag. Internet of meubilair hoef je niet afzonderlijk te voorzien, alles is er aanwezig en verrekend in de huurprijs en wat denk je van onbeperkt gebruik van koffie, water en thee. Makkelijk toch?
 
 
Netwerken
 
Een coworking ruimte zorgt ervoor dat je commercieel uit de hoek komt zonder dat je daarvoor moeite hoeft te doen. Je ontmoet automatisch nieuwe collegas, creeert een band en kan hulp inroepen mocht dat nodig zijn; je deelt kennis met elkaar op een heel laagdrempelige manier. Bovendien werkt het samenwerken positief op jouw motivatie en efficiëntie.
 
 
Professionele omkadering
 
In tegenstelling tot een klassieke kantooromgeving, biedt coworking ook vergaderruimte aan. Je hoeft niet langer een professionele afspraak te hebben in jouw eigen privé omgeving of een koffiebar ergens onderweg, neen, je kan nu uitpakken met jouw mooie werkplek. Je ontmoet jouw business partners voortaan in stijl.
 
 
Remote werken voor bedrijven
 
Nu veel bedrijven remote werken en alle data in de "cloud" opgeslagen is, staan bedrijven open om hun werknemers af en toe te laten werken op een coworkinglocatie. Geen files. Werk je toevallig vanuit een kantoorruimte waar ook bedrijven een ruimte huren, dan kom je rechtstreeks in contact met hun medewerkers en bouw je nog sneller jouw netwerk uit.
 
 
Thuiswerken
 
Werken in een coworking omgeving zorgt ervoor dat je niet continue gestoord wordt. Denk maar aan de postbode die langskomt of familie die even goeie dag wil komen zeggen, of de buren die jouw auto zien. Je bent thuis, maar je bent thuis aan het werk. In een coworking kantoor werk je in alle rust en op je eigen tempo. Zien werken, doet werken en omgekeerd, voor wie geen grenzen kent en bij wie pauzes tot het minimale herleid worden; dan heb ik goed nieuws. Je trekt de deur dicht van jouw coworking plek en rijdt naar huis. Einde werkdag!
 
 
Coworking: dé voordelen
Terug naar boven